На фокус

Фикрет Индже е тазгодишният носител на наградата „Буров“ за индустриален мениджмънт

 |  Прочетено: 2246

На официална церемония в Гранд хотел София бяха раздадени годишните награди на фондация „Атанас Буров“, Фикрет Индже – председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД бе удостоен с призът за индустриален мениджмънт. Награда от негово име получи Хюсеин Йорюджю – Изпълнител директор на компанията от миналогодишния носител на отличието Красимир Дачев, председател на борда на директорите на групата "Технология на металите Ангел Балевски" АД и "Свилоза" АД. „От името на г-н Фикрет Индже искам да изразя благодарност към организаторите за гласуваното доверие. Г-н Индже е от тридесет години в България, двадесет от които е собственик на „Алкомет“ АД. Изключителна чест е отличието на фондация „Буров“, което засвидетелства приносът му за развитието на българската икономика“, каза Хюсеин Йорюджю.

През 2020 г. призът за индустриално управление си поделят мениджърите на две компании, „Алкомет“ АД и „Идеал Стандарт – Видима“ АД – Севлиево, които са получили равен брой гласове. Наградата на „Идеал Стандарт – Видима“ АД бе връчена от Радосвет Радев, председател на БСК.

За банкер на годината Наградата „Буров“ получи Димитър Шумаров, изпълнителен директор на Юробанк България АД. Призът му бе връчен от Виолина Маринова – председател на УС на Фондация „Атанас Буров“, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, и член на УС на БСК.

Номинациите за наградите „Буров“ бяха гласувани от 78 настоятели и наградени в предишни години от фондация “Атанас Буров”, а церемонията събра около 150 представители на финансовия и бизнес елит. През 2020 г. се навършват 145 години от рождението на патрона на Фондацията – Атанас Буров.

Фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. Призовете „Буров“ за банково дело се връчват на най-изявените представители на финансовия сектор в България – наследници на ценностите на Атанас Буров.