На фокус

Отново на кино от вкъщи. За втора година „Аурубис България“ осигурява билети на служители за Master of Art

 |  Прочетено: 1883

31 заглавия ще се състезават за наградата Master of Art Aurubis Award на филмовия фестивал за европейско документално кино

 

За втора поредна година “Аурубис България” закупува билети за всички свои служители, които желаят да гледат филмите от онлайн изданието на Master of Art през февруари. Компанията е партньор на фестивала за европейско документално кино в областта на изкуствата, като голямата награда за най-добър филм носи името й: Master of Art - Aurubis Award.

Създател на Master of Art е Найо Тицин. Програмата е съсредоточена върху филми на независими продуценти и режисьори в категориите „Архитектура и дизайн”, „Изкуство и деца”, „Съвременно изкуство”, „Кулинарно изкуство”, „Изобразително изкуство и фотография”, „Литература”, „Музика и танц”, „Театър и кино”.

Поради извънредната епидемична обстановка прожекциите отново започват онлайн. В афиша на фестивала са включени 31 заглавия. Сред тях са филми за ски пистата на Бярке Ингелс върху топлоцентрала в Копенхаген, японски кимона, камерунски бронз, джаз танци, Малкия принц и изчезването на езиците, Бернини, Модиляни, Ботеро, Фелини, Висконти, Форман и за иконата на красотата Клаудия Кардинале.

Фестивалът се организира с подкрепата на „Аурубис България“, Националният дворец на културата, посолства и международни културни институти, Националният филмов център, Фондация „Америка за България“, Програма „Култура“ на Столична Община.