На фокус

ETEM Gestamp че ще инвестира в завода си в София още 60 млн. евро.

 |  Прочетено: 1314

Инвестицията е за разширяване на производството на алуминиеви компоненти, свързано с нови проекти за клиенти, сред които за електрическите автомобили на Porsche. През 2023 е планирано компанията да започне серийно производство на корпуси за батерии за Porsche и Jaguar Land Rover. Това ще доведе и до откриване на нови работни места. В момента в компанията работят около 500 души, като след разширението се очаква те да достигнат около 630.

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи „Зелена карта“ на ETEM Gestamp. Така тя стана шестата компания, която получава „Зелена карта“, предоставена от Invest Sofia с цел „бърза писта“ за индивидуално административно обслужване на инвеститори на територията на Столична община. Гръцко-испанската група има предприятие в района на промишлена зона “Илиянци”, което стартира дейност през 2019 като проект на смесените дружества Etem Bulgaria, част от гръцката Viohalco, и испанската Gestamp. В София компанията има и Център за развойна дейност, който работи заедно с клиентите по проектирането на изделията.
Алуминиевите профили на компанията се доставят до водещи автомобилни производители и доставчици на оборудване, сред които са BMW, Audi, Daimler, Porsche, VW и др.